İletişim İçin!

(+90) 0541 931 90 74

Gaziantep Deport (Sınır Dışı Edilme) Avukatı – Tecrübeli Temsilci

Gaziantep Deport (Sınır Dışı Edilme) Avukatı 

Gaziantep Deport (Sınır Dışı Edilme) Avukatı – Tecrübeli Temsilci

Gaziantep Deport (Sınır Dışı Edilme) Avukatı 

Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli şehirlerinden birisi olan Gaziantep sınır bölgesinde bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı da özellikle yabancı uyruklu vatandaşlar ve göçmenler ile ilgili birçok hukuki süreç Gaziantep’te son derece önemlidir. Sınır dışı edilme, vatandaşlık hukuku. Ve vatandaşlık çalışmaları gibi faktörler bu şehirde daha fazladır.

Hassas ve karmaşık bir strateji müdürlüğü için Gaziantep’te gerçekleştirilecek olan sınır dışı edilme davalarının her biriyle uzman avukatlar ilgilenmelidir. Vatandaşlık almak ya da vatandaşlıktan çıkmak için de tecrübeli temsilcilere ihtiyaç duyulur. Gaziantep’te deneyimli bir de deport avukatına ihtiyaç duyanlar Enes Deniz’in uzmanlığından faydalanmaktadır.

Deport Avukatı Kimdir?

Bir kişinin sınır dışı edilme sürecinde hukuki temsiliyet ete ihtiyacı olmaktadır. Bu süreçte görev alan kişilere deport avukatı denilmektedir. Deport avukatı bu konuda uzman olan kişiye verilen isimler arasında bulunur. Göçmenler, yabancı uyruklu kişiler ya da vatanı olmayan kişilerin sınır dışı edilmeleri hâlinde hukuki kapsamda temsilciye ihtiyaç duymaları son derece normaldir. Bu noktada devreye Enes Deniz gibi profesyonel ve tecrübeli deport avukatları girer.

Deport Avukatının Görevleri Nelerdir?

Deport avukatının görevleri arasında yasal danışmanlık, dava takibi, sınır dışı edilme kararına itiraz oluşturulması gibi faktörler yer alır. Müvekkilin sınır dışı edilme sürecinin tüm detayları deport avukatı tarafından bilinmelidir. Dava takibinin yapılabilmesi, sınır dışı edilme kararına karşı çıkılması gerekiyor ise itiraz sürecinin başlatılması da deport avukatının görevlerinden biridir. Yasal korumaların yapılabilmesi ve yasal sürecin izlenebilmesi adına deport avukatının görevleri son derece önemlidir.

Sınır Dışı Avukatı Ne İş Yapar?

Sınır dışı avukatının birçok görevi bulunmaktadır. Enes Deniz tarafından tecrübeli temsilciye hizmeti sağlanan bu alanda belirli hizmetler verilir. Bu hizmetler özellikle kişilerin hukuki süreç karşısında hak ihlaline uğramamasına yöneliktir. Tüm hukuki sürecin kontrol edilmesi, takip edilmesi ve sürecin sonlandırılmasına kadarki tüm aşamalar sınır dışı avukatının görevleri arasında bulunur. Sınır dışı avukatı, özellikle yabancılar hakkındaki deport kararının uygulanması noktasında da önemli rol üstlenmiştir.

Deport Edilme Nedenleri Nelerdir?

Bir kişinin sınır dışı edilmesi için farklı sebepler vardır. Deport kararı verilmesine sebep olan birbirinden farklı sebepler anayasa çerçevesinde belirlenmiştir. Kimlerin sınır dışı edilebileceğine yönelik yapılan çalışmalar, 6458 sayılı kanun ile belirlenmiştir. Bu kanun çerçevesinde kimin hak kaybı yaşayabileceği kimin sınır dışı edilebileceği gibi faktörler açık bir şekilde beyan edilmiştir. Sınır dışı edilmesi istenebilen kişiler şunlardır:

  • Terör örgütü yöneticileri
  • Terör örgütü üyeleri.
  • Örgütü destekçileri.
  • Suç örgütü yöneticileri, üyeleri, destekçileri ve sponsorları.
  • Türkiye’ye giriş ve çıkış esnasında doğru bilgiler sunmayan kişiler ve yalan beyanda bulunanlar.
  • Türkiye’ye giriş ve çıkış esnasında doğru ve gerçek belgeleri kullanmayanlar.
  • Türkiye’de geçirdiği bütün vakti meşru olmayan yöntemler ile geçirmeye ve bu yöntemler ile gelir sağlamaya odaklanan kişiler.
  • Kamu düzeni için tehdit oluşturanlar.
  • Kamu güvenliği için tehdit oluşturanlar.
  • Kamu sağlığı için tehdit oluşturanlar.
  • Vize sürecini aşanlar
  • Vizesi İptal edilen şahıslar
  • Var olan ikamet izni iptal edilen şahıslar.
  • İkamet iznini yenilemeyen şahıslar.

Deport Kararı Ne Anlama Gelir?

Deport kararı sınır dışı edilme kararı anlamına gelmektedir. Göç idaresi Genel Müdürlüğü tarafından talimat verildikten sonra sınır dışı edilme kararı yürürlüğe girer. Bunun için mahkeme ile bir süreç yönetilmesine karşın genellikle çıkış izin belgesi hazırlandıktan sonra kişinin ülkeyi terk etmesi gerekir. Türkiye’yi sınırları içerisinden çıkılması için belirli bir süre tanınmaktadır. Bu süre en az 15, en çok ise 30 gün olarak belirlenmiştir. Bu süreç içerisinde deport kararının uygulamaya geçilmesi gerekir.